януари 29, 2022
image 77 - Симетрия в интериора

Симетрия в интериора

За постигане на идеала в интериорния дизайн не е толкова просто. На пръв поглед изглежда, че чувството за стил ще ви помогне да създадете истински шедьовър на дизайна. Всъщност, за да се постигне ред в дизайна на помещението, трябва да се знаят някои правила и, разбира се, да слушате вашето подсъзнание. Експерти смятат, че симметричность в интериора помага да се балансира ума, води до състояние на ума мир и спокойствие. Всеки човек, четейки прекрасна стая, да изпитва положителни чувства. Помещението трябва да изглежда добре и е ключов фактор в съвременния интериорен дизайн е да се постигне симетрия.

image 77 - Симетрия в интериора

image 83 - Симетрия в интериора

Предимства на балансирано пространство

Човешкият мозък възприема Положително салдо в украсата на дома. Красив декор въплъщава уют, топлина, спокоен оазис, за да се отпуснете след тежък работен ден. По природа човек обича балансирани пропорции. Затова той полага всички усилия, за да се постигне баланс в собствения си дом. Симметричность интериор отразява и дава мир и сигурност от груби външния свят. Това е просто украса лесно се възприема от мозъка.

image 90 - Симетрия в интериора

image 96 - Симетрия в интериора

На пропорционалния стая винаги изглежда привлекателно, елегантно и уютно. Много дизайнерски трикове се въвеждат в интериора на специална тишината и спокойствието. В симетрично декорирана стая, за да се отпуснете и да прекарате свободното си време. Дизайн насърчава спокойствие и положителни емоции.

image 102 - Симетрия в интериора

image 108 - Симетрия в интериора

Съотношение интериор се използват не само за разделяне на пространството в зоната. Според много дизайнери, това би било твърде скучно. Ясно обозначени линии не само зонировать помещение, но и да служи на някаква координиращ фактор. Творчески кръгла маса в кухнята отлично се съчетава с други предмети, но това е координатное пространството в стаята.

image 118 - Симетрия в интериора

Начини за създаване на симетрия

Симетричен на вътрешните работи може да се направи по различни начини. Дизайнерите добре знаят всички трикове как да се трансформира помещение. Ето някои от най-известните и популярни методи за проектиране на симетрични интериор:

1. Отражение.
Изберете хоризонтална или вертикална посока на основните елементи. Например, можете да създадете две изключително мащабни столове и споделят квадратна масичка за кафе.

image 124 - Симетрия в интериора

2. Въртене.
Вътре в стаята са се превърнали в правилната посока за координация на субекта. Например, маса и столове в кухнята.

image 130 - Симетрия в интериора

3. Илюзията за движение.
В един шаблон място, разбира се, трябва да се повтори. Този декоративен прием може да се прилага на тапети или плочки. Същата картина в стаята ще създаде необходимата илюзията за движение и симетрия.

image 137 - Симетрия в интериора

Балансът е много важен във всяка област на живота. Но за да си в интериора на стаята не винаги е възможно. За да се постигне желания експерти, целта предлагам да се разделят на вътрешното пространство на няколко части. След това, те могат лесно да се балансира между тях. В процеса участва мебели, бижута, сенки и текстури. Например, ако заложите на тежка громоздкую мебели в едната спалня, а в друга част на пространството, да направите една проста стъклени мебели, има ярко изразен дисбаланс.
Мека мебел може не винаги да е точка на симетрия. Ключов център в стая може да се превърне в една дупка в стената. За създаване на симетрия ще помогне на същите панели на стените, двойка лампи, komodiki, столове в същия стил. Ще сложи ред в интериора на една и съща възглавница.

image 146 - Симетрия в интериора

image 167 - Симетрия в интериора

Подобен декор ще ви помогне да създадете необходимата симетрия в интериора. Също така, за да получите правилния баланс, можете да използвате нощни шкафчета. Легло може да бъде поставен по протежение на стената. Симетрично разположени декор на пиедестал, за да създадете хармония в интериора. Важно е да разкрие основни точки в интериора, и от него вече да подредите необходимите акценти, създаване на симетрията и реда в интериора.

image 174 - Симетрия в интериора

Симетрия в класически интериор

Балансирана околна среда – гаранция за хармония и ред. Красива и достойна за класически интериор се нуждае от специален на строг дизайн. Дизайн трябва да бъде балансиран и няма да има никакви допълнителни детайли. Симетрията е широко използван в обзавеждането на царските дворци и големи големи стаи.

За постигане на желания ефект, можете да използвате няколко свещници, възглавници, картини, саксии, маси. Сравнително мека мебел всякакви осветителни тела трябва да бъдат еднакво разположени. Двойката вази и саксии за подобряване на баланса и ще даде на целия дизайн на помещението по-хармонично. Това може да създаде много приятен и уютен интериор.

image 183 - Симетрия в интериора

Можете също да създадете хармоничен интериор, с помощта на различни неща. За тази цел, помислете за симетрията на форми и текстури. Например, огледалото може да се комбинират в себе си големи картини или прозорци. Снимка на нощното шкафче с огледални панели. Важното е, до въображаемата ос – диван, полилей, масата, и от него симетрично има различни елементи. Елементи може да не е задължително да бъде на английски. Важното е, че те са в една форма. Коригира пространство и го балансират може да бъде окачен на стената на шкафа в предната част на прозореца. Стаята ще изглежда по-пропорционални и хармоничен. Акцент също може да се поставя над диван или камина.

image 189 - Симетрия в интериора

Класически интериор, просто трябва да се извършва в строга симетрия обекти. Тази стая изглежда уважаван. Строг стил и е подходящо за офис или голяма къща. В обикновените апартаменти се прилага по-опростен стил.

Симетрия в обичайния интериор

Ако класическият стил изисква стриктно спазване на симетрия, скучна интериор обикновена апартамент не подлежат на определени правила. Разбира се, да се придържате към определен за съответствие и двойка обекти позициониране, но не така строго, в класически стил. Същите маси, възглавници, рафтове, осветителни тела – всичко това ще бъде достатъчно, за да се хармонизира цялото пространство.

image 196 - Симетрия в интериора

image 204 - Симетрия в интериора

Прост интериор не изисква прекомерно помпезности и може да бъде изпълнен в минималистичен стил. В началото на дизайн на стаята трябва да се намери правилния мост – главен център. По отношение на тази ос, трябва да бъдат разположени на всички елементи. Всеки предмет ще заемат централно място в зала и около нея ще се изкриви цялата композиция. Ос на симетрия може да се диван, камина, легло, маса. На същото разстояние от главната тема, има и друга мебелировка и декор. По-добре, ако те са еднакви.

image 212 - Симетрия в интериора

В интериора е важно да се спазва реда на цветове, оттенъци, форми и текстури. С помощта на симетрията, е възможно да се балансира и хармонизира всяко пространство. Това е основното предимство на симетрия. Столове ще създаде правилния баланс в хола. Можете да използвате едни и същи рафтове или стенен декор. Стая ще изглежда по-свежо и доста стилно.

image 221 - Симетрия в интериора

image 228 - Симетрия в интериора

Още едно предимство на симетрия е неговата достъпност за всички категории от населението. Такъв интериор може да се създаде с всеки бюджет. Само трябва да се движите по свой вкус и да използвате вашето собствено въображение. Хубаво и евтино разкрасяване, можете да изберете евтини изделия – ковано желязо мебели-това е прост и лаконичен маси. Разрежда обстановка, трябва да се интересен интериор на достъпни цени. Някои елементи може да се направи със собствените си ръце.

image 235 - Симетрия в интериора

image 243 - Симетрия в интериора

В хола е по-добре отметка в класически стил, без излишни украшения. Разтегателен проста форма. Двойката масички, столове-това са основните елементи за създаване на симетрия и хармония в интериора. При подреждането на мебелите не можете да се придържат към строги правила. По-добре да се съсредоточи върху предмети за декорация. Това е добра симетрия. В хола можете да инсталирате стол по своему.